Expertis för Trädgårdsskötsel Djursholm

Första gången Djursholm nämns i skrift är år 1432. På den tiden syftar namnet på den nuvarande halvön Gamla Djursholm i Stora Värtan. Idag är Djursholm en del i Danderyds kommun och ligger vid fjärdarna Stora och Lilla Värtan.

Djursholm är en lyxig förort till Stockholm där de vackra trädgårdarna väcker beundran. Det är ett tungt kulturarv att utveckla och förvalta. Dessa ofta parkliknande grönområden kräver expertis och engagemang. Här har vi på Nordena fått förtroendet från såväl privatpersoner som företag att arbeta med Trädgårdsskötsel Djursholm, Markskötsel Djursholm

Magnifika villor

Trädgårdsskötsel Djursholm

Miljön i Djursholm påminner starkt om flydda tider. Dels för att många av de magnifika villorna är ritade av berömda arkitekter, som Ferdinand Boberg, Erik Lundroth och Thor Thorén. Dels för att de flesta av villastilarna som passerat genom tiderna finns representerade i området. Redan från start vände sig området till välbärgade fastighetsägare. Under en promenad ser man både enkla trävillor, amerikanskinspirerad stick style-arkitektur och historiska byggnader i nationalromantisk- och jugendstil.

Frodiga trädgårdar, vackra möbler – Möbelmontering Djursholm

Flera villor har uppförts var för sig, i en stil och vid en tid som var oberoende av grannhusens. Här finns många monumentala byggnader från olika tidsepoker. Byggnader omgärdade av täta, figurklippta häckar och snidade staket. Andra är som slott, hämtade ur Disneyfilmer. Det är pampigt, välordnat och välskött, men även lummigt grönt, vilt och naturnära.

Förmånliga trädgårdspaket – Trädgårdsskötsel Djursholm

Vi ordnar allt från trädgårdsskötsel Djursholm till underhåll och transport, till montering av möbler och städning. Vi kan till exempel förbereda markytor, hämta och montera utemöbler, grillar och annat som gör uteplatsen till en rum i naturen. Se även våra förmånliga paketlösningar Lilla paket 6 timmar, Mellanpaket, 12 timmar och Stora paket 20 timmar.

Passa på att göra en totalröjning av trädgården, förbered vårens ankomst.  Självklar kan vi även lämna offert på specifika arbete

Lekfullt och fantastiskt – Trädgårdsskötsel Djursholm

nordena entreprenad djurholm 4

Vissa stora villor i Djursholm har trädgårdar som härbärgerar allt från figurativa swimmingpooler och japanska dammar till italienska terrasser. Här finns växthus med tomater, franska örter och druvor.

Det kan finnas växtsamlingar på friland eller i växthus. Trädgårdens skrymslen och vrår utnyttjas till naturliga naturplatser att vistas på. Med Trädgårdsskötsel Djursholm lockar vi fram stilen och fulländar den trädgård.

Från festförberedelser till Markskötsel Djursholm

nordena entreprenad djurholm 5

Kanske är det i Djursholm som Sveriges mest rofyllda trädgårdmiljöer återfinns. I alla fall när det inte är fest, vilket det ofta är på försommaren och på sensommaren. Genom att anlägga små dammar med fontäner eller porlande bäckar och addera spännande detaljer, som skulpturer och lysande girlanger förhöjs känslan av saga. Vi på Norden är gärna med och bygger vidare på temat.

När årstiderna växlar, speciellt nu på våren, är det bråda tider för vår verksamhet.  Mycket ska förberedas inför vårens och sommarens vistelser i trädgården. Kanske det stundar studentfester, bröllop eller jämna födelsedagar i familjen. Inför större festligheter i trädgårdar kan vi vara med och skapa utrymme och förutsättningar för en lyckad tillställning. Inte minst genom bortforsling och transport, städning och möbelmontering.

Vanligtvis utvecklar vi mark och trädgård för våra kunder på lång sikt. Vi är ofta med från planeringsstadiet med att rita, eller rita om planen för marken som omger huvudbyggnader, bodar, garage, växthus, pool- eller gästhus. Sedan ser vi till att genomföra de små eller stora förändringar som behövs för att du som kund ska få en rik, levande trädgård som erbjuder plats för både återhämtning och aktivitet.

Vi förbereder jorden – Markskötsel Djursholm

nordena entreprenad djurholm 6

I markskötsel Djursholm ingår en rad olika moment beroende på årstid. På våren handlar det om att städa bort gammalt och förbereda för att få gynnsamma förhållanden för den sagolika trädgården. Vi tar hänsyn både till jordmån och markens topografiska utseende. Kanske ska en helt ny trädgård börja ta form? Eventuellt krävs ett omfattande arbete med maskiner och sprängning, vilket även innebär bortforsling av sten, grus och träd.

Oftast startar projektet med en idé, som sedan ska förverkligas. Det kan vara att anlägga ett poolområde, förbereda för en ny gräsmatta, en berså, ett nytt skjul, eller ett gästhus. Studsmattan kanske ska ut och garaget städas.

I markskötsel kan det ingå att skapa flera ytor för aktiviteter på en vildvuxen, men vacker tomt. Behöver träd fällas? Kanske solens bana över himlen får en påverkan över dina ursprungliga idéer. Tillsamman ser vi till att du som uppdragsgivare får en långsiktigt hållbar planering för skötsel och omvårdnad av varje kvadratmeter trädgård. Det gäller att tänka smart. Men även att rensa ogräs, sköta rabatter löpande, vattna, klippa gräs, ansa häckar och buskar. Ta hand om poolen. Eller dammen. Allt kan rymmas i vårt uppdrag.

Varierad och spännande – Trädgårdarbete Djursholm

Vi jämnar till och bygger upp till exempel stenrös för plantering. Mark– och trädgårdsskötsel är grunden för att utveckla en trädgård som håller samman och bildar en harmonisk miljö. Specifikt kan vi anlägga uteplatser, förbereda för gräsmattor, rabatter, gångar av marksten, asfalt eller grus. Vi tar bort, eller flyttar oönskade växter, rötter, stenar och föremål, samt forslar bort dem till sopstationen. Vi fräser, krattar, jämnar ut och förbereder för att rulla ut gräsmattor och ser till så att de blir släta och jämna, Vi ombesörjer att regnvatten rinner av där det ska och vi dränerar om det behövs.

Blommor och fjärilar - Trädgårdsskötsel Djursholm

Få saker har så god inverkan på våra sinnen som en blomstrande rabatt. Det inspirerade konstnärer som Georgia O´Keeffe på 1920-talet och det inspirerar Djursholmsborna på 2020-talet. Allt från färg, form och doft till struktur och konstruktion fascinerar oss människor på ett djupare plan. Tänk att kunna gå ut och plocka sin egen vilda bukett en solig sommarmorgon.

Låt tusen blommor blomma - Trädgårdsskötsel Djursholm.

Trädgårdsskötsel Djursholm

Redan vid påsk kan du få perenner som backsippor, presidentsippor, vårblommande lökar att stå i full blom. I maj har Magnolior, ginster och rhododendron sin blomningstid. Något som är både tidlöst och vackert är att koncentrera växter av olika former och storlekar med stenblock av olika slag och olika typer av täckbark och på det sättet skapa blomsterbäddar med spännande och varierade former.

Med trädgårdsskötsel Djursholm kan din trädgård planers så att den blir som ett ständigt fyrverkeri där tulpaner, rosor och höstblomster avlöser varandra. Vi rekommenderar en inspirationsresa Gustavshill fina handelsträdgård på Ekerö. Det är en personlig och välsorterad handelsträdgård som erbjuder allt från växter till inredningsdetaljer. Förutom att det ligger vackert och har ett trevligt café, hittar du en stor artrikedom av blommor, buskar och träd. Du får goda råd och en överblick över allt som finns att välja mellan för att skapa en personlig trädgård.

Dina drömmars trädgård – Markskötsel Djursholm

När vi åtar oss uppdrag startar vi i drömmar och önskemål. Med skisser och bilder förtydligar vi sedan visionerna. Det innebär att när arbetet för att skapa den blomstrande, gröna och vackra trädgården startar, har vi en samsyn med dig som kund kring hur slutresultatet ska bli. Tillsammans har vi tagit hänsyn till alla de faktorer som behöver finnas med i en planeringsfas.

 

Vi tittar vi på husets karaktär och omgivningen så att det vi planerar passar in i miljön. Vi tar höjd för tidplan och budget. Sist men inte minst är det trädgårdens läge, växtzon och solens rörelser som får inverkan på slutresultatet. Men slutresultatet kanske inte ska ske år, eller nästa år utan först om tio, eller tjugo.

Trädtips för vackrare trädgård - Trädgårdsarbete Djursholm

nordena entreprenad djurholm 1

Träd är roliga. De kan bilda en skyddande syrenberså att fly till heta dagar, eller en stilig päronlund för sensommarmiddagar. På hösten kan du gå ut och skörda fyllningen till en äppel- eller körsbärspajpaj. Med vår hjälp är allt möjligt.  

Gör ett besök på Bergianska Trädgården och låt dig inspireras av fler än fyrtio äppelsorter och andra träd.