Trädgårdsskötsel, Plats för magiska trädgårdar Sollentuna 2023

Drömmer du om en lummig perennträdgård med välansade rabatter? Vill du ha en syrenberså och undangömda platser där vänner kan samlas och grilla, umgås eller leka lekar?
Tycker du att det är dags för stenlagda trädgårdsgångar, eller är det i år familjen, eller bostadsrätten ska få ett riktigt fint trädäck?

Sluta drömma och sätt igång att realisera drömmen. Låt projektet börja med inspiration genom tidningar och böcker. Fantasin är den enda begränsningen när du vill skapa din magiska trädgård. Nordena hjälper dig med allt det praktiska: Trädgårdsskötsel och markskötsel, montering av möbler, fönsterputs, garagestädning, transporter.

Vi tar det från frö till blomma

Tar du hjälp av oss med din trädgård så hinner du få ordning i rabatterna innan våren har passerat. Dels kan vi vårfixa, så att häckar, rabatter och gräsmattor är redo att möta våren. Dels kan vi plantera, så frön och gräva ut gamla eller skapa nya rabatter, fixa sandlådor, gungställningar eller få en lekstuga på plats – vad du behöver för att få en fin utemiljö att vistas i vår, sommar, höst och vinter.

Låt proffsen göra jobbet

nordena tradgard 3

Upptäck att det varken är krångligt eller dyrt att skapa en mysig trädgård. Låter du proffsen göra grovjobbet med trädgårdsskötsel och marskskötsel kan du plocka sju sorters blommor redan till midsommar. Kanske vill du ha en liten köksträdgård, eller lite mindre odlingsområde med pallkragar för grönsaker och örter.

Jag tycker så mycket om den här tiden, eftersom det är nu vi skapar med hjälp av naturens egna krafter. Många kunder gör en plan som de anser vara realistisk, sedan bidrar vi med inspiration och idéer som lyften den lilla gräsplätten till en rofylld oas. Ofta blir de förvånade över att det inte krävs stora markytor eller budgetar för att ta fram magin. Vi kan få grönska och blommor att lockar både humlor och människor som vill ha trädgårdens läkande effekt, säger Gregor Zevgaras, trädgårdsmästare på Nordena.

Låt oss bygga en uteplats med grill

Långa varma kvällar samlar grannar, vänner och familj till goda grillmiddagar. Men vad är bäst? Pizzaugn, gasolgrill eller kolgrill? Valen inför sommarens grillaftnar är många. Men resultatet blir oftast fantastiskt gott oavsett vilken grillmetod du väljer. Vi kan stötta dig i valet. Sedan ser vi till att allt kommer på plats. Vi hjälper till med transport och montering av trädgårdsmöbler, samt med inköp och montering av  grill, eller grillar

     -Själv är jag förtjust i kocken Tareq Taylor och ska investera i boken Grilla

Boken är inte bara en omfångsrik grillbibel där allt från nöt-, fläsk-, lammkött-, kyckling-, anka-, fisk och skaldjur grillas. Man får även fakta om tekniker och redskap, bästa grillkolen och hur man håller glöden vid liv.

Helt, rent och fräscht i området

Sedan några år har Nordena inriktat sig på markskötsel och trädgårdsskötsel. Formellt är uppdragen att sköta om hela områden och se till så att de är snygga, rena, prydliga och representativa under årets alla dagar. Men Nordenas ambitioner sträcker sig utöver det.

Gregors första fråga till kunder som vill ha trädgårds- och markskötsel är vilken känsla de vill att området ska ge till besökare. Är du ute efter lugn och ro som gärna infinner sig i en japansk zenträdgård, eller ska det allt vara tåligt och lättskött?

Inget trädgårdprojekt är för litet för en vision. Och ingen vision är för stor för en trädgård. Vad vill du få ut av naturen i din närhet? Handlar det om en stilren plats med ordning och reda i gångar och rabatter? Eller passar en vildvuxen ängskänsla bättre? Var nyfiken och undersök din fantasi. Det kanske är stenlagda gångar, porlande dammar och prydnadsgräs som passar dig bäst?

Men låt inte vårfixet stanna där. Nordena erbjuder hjälp med allt från garagestädning, bortforsling av prylar eller överblivet från naturen, fönsterputs, montering av trädgårdsmöbler eller varför inte, att ställa ordning inför en fest.

Familjeliv och allt annat liv.

nordena entreprenad ab nyheter tradgardsskotsel blommor 3

En viktig fråga när du skapar en trädgård är förstås vilka som ska vistas där. Ska det vara utrymme för barn och uteleksaker? Behöver flera familjer dela grillplats? Är det många singlar i området? Saknas en mötesplats för samtal? Och var finns det plats för hängmattan?

Gregor på Nordena menar att du kan förverkliga alla drömmar bara du ger det tid, tålamod och framförhållning. Så här års är det dags för inspiration och inköp. Investera i en bunt trädgårdstidningar och gör ett collage som förmedlar dina visioner.

En trädgårdskänsla kan alla få

Snart ska den svarta jorden förvandlas till grönska. Upptäck hur roligt det är att botanisera bland fröpåsar och plantor och att drömma om allt från tomater och pumpor till rosor och lejongap.

Precis som varje år finns det trendiga växter och snygga trädgårdssoffor som tål tuffa tag. Är du osäker på vad du ska välja hjälper Nordena med tips och råd.

– Många tror att en vacker trädgård endast är förunnat personer som bor i villa. Men i en bostadsrättförening finns mycket att göra i området kring byggnaden. Några kvadrat räcker för att ge sommarkänsla. Det går att skapa mycket med växter både inomhus och utomhus.

Nordena använder sig gärna av amplar och stora krukor med växter och balkonglådor. Finns det tillhörande gräsmattor och uteplatser går det att skapa uterum där växter, stenar och möbler i tåliga, naturnära material samspelar.

Alla mår bra av den vackra oasen för vila och återhämtning. Att komma hem från jobb eller skola och slå sig ner i en skön möbel med en kall dricka i en grönskande miljö är en vardagslyx alla kan få möjlighet till.

Vi är laddade inför en säsong som kräver både eftertänksamhet, planering och skötsel under våren för att sommaren ska bli så där sprudlande och krispig som alla trädgårdsfantaster önskar. Hör gärna av dig, så hjälps vi åt med planer och genomförande, avslutar Gregor.

En trädgårdskänsla kan alla få

nordena entreprenad ab nyheter tradgardsskotsel blommor 4

En viktig fråga är förstås vilka som ska vistas i trädgården eller området. Ska det vara utrymme för barn? Behöver familjer en plats att grilla? Gregor menar att du kan förverkliga alla drömmar, bara du har tid, tålamod och framförhållning. Så här års är det dags för inspiration och inköp. Investera i en bunt trädgårdstidningar och gör ett collage som förmedlar dina visioner. Snart ska den svarta jorden förvandlas till grönska. Precis som varje år finns det trendiga växter och trädgårdssoffor som tål tuffa tag. Om du är osäker på vad du ska vilja, hjälper Nordena dig med tips och råd.

Många tror att en vacker trädgård endast är förunnat personer som bor i villa. Men i en bostadsrättförening finns mycket att göra i området kring byggnaden. Några kvadrat räcker för att ge sommarkänsla. Finns det tillhörande gräsmattor och uteplatser går det att skapa uterum där växter, stenar och möbler i tåliga, naturnära material samspelar.

Nu blomstrar det tack vare Trädgårdsskötsel Sollentuna

Den här våren arbetar vi lite extra intensivt med trädgårdarbete i Sollentuna, där flera bostadsrättföreningar och villaägare har fått vår hjälp. Trädgårdsskötsel Sollentuna och Markskötsel Sollentuna är förtroendeuppdrag vi är stolta över. Inte minst för att det finns så mycket inspiration att hämta i Sollentuna Centrum och på  Plantagen i Sollentuna som erbjuder fina rabatter. 

Trädgårkötsel